Home Koncept

Koncept

2004

CARBLOCK ART BUILDING tager sit udgangspunkt i et parkeringshus i centrum af Aalborg.

I navnet CARBLOCK ART BUILDING ligger betydningen at blokere parkeringshusets daglige funktion ved at overtage rummet og hele bygningen: I et bestemt tidsrum, indtages dette offentlige rum som kunstbygning, hvor bilerne bogstavelig talt blokeres. Her vil der automastisk ske en beskuer/ værk konfrontation, hvor den udeforstående parkeringshusgæst kommer i direkte kontakt med den pågældende kunst happening, når denne udfører sin naturlige funktion, der indebærer parkering af bil i dette parkeringsrum, som i tidsrummet har en dobbeltfunktion som værende både kunstbygning og parkeringshus. Heri ligger ligeledes en aktivistisk handling omhandlende at skabe et eget rum til kunsten og besætte dette offentlige rum på bekostning af dets daglige funktion.

CARBLOCK ART BUILDING handler om at skabe et fri rum for kunstnere. Her stiller den enkelte kunstner selv betingelserne, idet kunstneren erobrer det offentlige rum. Kunstneren får mulighed for at udstille på CARBLOCK ART BUILDING med de værker der er blevet til i samspil med dette offentlige rum og som del af den sammenhængende konteks. Udstillingen på CARBLOCK ART BUILDING er offentlig og dermed en virkelig udstilling der kan ses på samme plan som andre udstillinger, den dokumenteres og fremvises på nettet, hvor CARBLOCK ART BUILDING regerer som en eksisterende kunstbygning.

CARBLOCK ART BUILDING er et stedspecifik værk med sin base i Aalborg. Aalborg har som “kulturby” en stor mangel på samtidskunst og ikke mindst et udstillingssted til denne. CARBLOCK ART BUILDING er på denne måde en kritik af den kulturprioritering der sker på nuværende tidspunkt i Aalborg.

2006

Carblock Art Building - kunstnernes påskeudstilling - KP06
Carblock Art Building – kunstnernes påskeudstilling – KP06